Cursuri de zbor cu parapanta în Moldova

ÎNVAȚĂ SĂ ZBORI

Practica la sol

După prima zi de test, zbor în tandem, urmează lecții practice la sol unde veți învăța noțiunile de bază, construcția parapantei, și veți dezvolta abilitățile de a ridica parpanta și a manevra cu comenzile.

Antrenamentele la sol sunt foarte importante indiferent de nivelul de profesionalism al oricărui pilot. Aceste antrenamente dezvoltă refelxele de bază a pilotului și a reacției în zbor.

Echipament

Primele lecții de bază se fac cu echipamentul închiriat al școlii de zbor. Închirierea costă 200 Lei pentru o zi de antrenament. După ce vă cumpărați propriul echipament nu mai achitați prețul chiriei.

Echipamentul îl puteți cumpăra nou sau la mâna a doua. Noi vă putem ajuta cu alegere echipamentului potrivit.

Primul zbor solo

Primele zboruri se fac doar urmând strict comenzile instructorului prin stația de radio. Fiecare zbor este supravegheat de către instrucotr până când dați examenul și primiți Licența de pilot parapantă.

Instructorul decide pentru fiecare student în parte când sunteți apt pentru primul zbor solo, în baza rezultatelor antrenamentelor de la sol.

Condiții necesare

  • Declarație pe propria răspundere că sunteți apt din punct de vedere medical pentru zbor.
  • Greutatea corpului 60 Kg – 120 Kg
  • Vârsta 18+ ani (nu există limită maximă de vârstă)

Preț 50€ / lună

Prețul ca un abonament la o sală de sport 🙂 dar senzațiile sunt de nedescris.

Abonamentul se plătește 50€ lunar doar după ce aveți propriul echipament. La început cât timp folosiți echipamentul închiriat se plătește doar chiria 200 lei/zi de practică.

Costul total al cursului de bază este de 300€, după care nu se mai plătește lunar.